Menu

Frivillighed

image
31. oktober 2022 kl. 12:46

Til medlemmer og forældre til børn i KHIF Fodbold

Synes du det er vigtigt med spændende fritidsaktiviteter for børn og unge i området? Er du interesseret i at have et netværk i byen? Synes du fodbold handler om meget mere end spillet på banen? Mener du fodboldklubben bør være et samlingspunkt for en større del af byen?

Kan du svare JA til nogle af disse spørgsmål er du måske den næste frivillige i foreningen. Læs videre for at finde ud af hvad vi arbejder med og hvordan du kan bidrage.   

Spillet på banen
I oplever forhåbentlig alle sammen, at der er en træner, at der er bolde, at banen er kridtet, at der er net i målene og meget mere når jeres børn er til fodbold.
Disse ting sker ikke af sig selv. Trænerne der er frivillige og ulønnede, har enten selv meldt sig som træner eller er blevet kontaktet af bestyrelsen. Og heldigvis har vi mange dygtige og engagerede trænere. Af og til stopper en træner og så skal der findes en ny. Det er så en opgave for bestyrelsen.

Det sociale – ”en del af noget større”
DBU har faktisk fat i den lange ende med deres slogan. Bestyrelsen har gennem to år arbejdet med særligt fokus på at styrke fællesskaberne i klubben – på tværs af hold, årgange, køn, trænere, forældre. Det er vores holdning at styrken ved foreningslivet er at vi sammen kan løfte en masse opgaver og derigennem få sjove og udviklende oplevelser. Dette sammenhold kan bruges positivt videre, når der skal findes fælles løsninger i skole, fællesråd, grundejerforeninger, og så videre…
Dette ses senest i form af nye tiltag som fodboldskole, velkomstarrangement for de yngste spillere, trænerkursus, indvielse af kunstgræs, klubafslutning – de fleste skulle gerne etablere sig som traditioner over de kommende år.
Det kræver tid og kræfter at arrangere disse ting og er desuden sjovere når vi er flere om det. Fordelen er at disse opgaver sjældent kræver noget større kendskab til fodboldspillet og derfor er man faktisk velkvalificeret alene hvis man har interessen. Vi er allerede en spraglet flok af frivillige og det er netop det der giver de gode løsninger.

Nu er ”bestyrelsen” nævnt nogle gange. Er det noget vigtigt??
Jo, det er bestyrelsesmedlemmerne og andre nøglepersoner (også helt frivillige og ulønnede) der får det hele til at fungere og hænge sammen. Alle tingene nævnt ovenfor (og meget mere) får KHIF til at fungere som klub selvom det meste foregår mere eller mindre i det skjulte.

Hvordan finder du ud af mere?
Bestyrelsen vælges hvert år på årsmødet. Dette afholdes i januar måned. Vi opfordrer hvert år forældre, medlemmer og andre interesserede til at møde op, og gerne melde sig til opgaver i KHIF Fodbold. Det gælder også i denne sæson. Bestyrelsen består i øjeblikket af 6 personer, og 2 af disse stopper til næste årsmøde. Så der skal findes et par nye – eller flere. Derudover er der en masse isolerede opgaver og roller som sagtens kan udfyldes af personer uden for bestyrelsen.
Så der skal lyde en stor opfordring til jer som forældre til lige at give det en tanke, om det kunne være noget for jer at give en hånd med. Om du brænder specielt for én ting, eller bare gerne vil hjælpe, så er der helt sikkert plads til dig. Jo flere der vil lægge lidt arbejdskraft, jo mindre krævende og mere spændende bliver det at deltage. Og det er nødvendigt at vi bliver flere, for at KHIF Fodbold fortsat kan være en velfungerende fodboldklub. 

/KHIF Fodbold bestyrelsen

Luk